Home Nyheter Fartfest väntar i Vännäs-Plåt Rallyt

Fartfest väntar i Vännäs-Plåt Rallyt

10937
0
SHARE
På lördag kommer rallykaravanen till Vännästrakten då Vännäs-Plåt Rallyt ska köras. Tävlingsledaren Leif Sjöström är laddad inför årets upplaga av klassiska ”Plåtrallyt”. Foto: GUNNAR ERIKSSON

KLASSISK BILTÄVLING. På lördag är det dags för årets upplaga av den klassiska rallytävlingen Vännäs-Plåt Rallyt som kördes första gången redan 1982.
– 64 anmälda ekipage är en siffra som vi är belåtna med, menar tävlingsledaren Leif Sjöström inför den 36:e upplagan av ”Plåtrallyt”.

Långväga Volvoförare
En anledning till det relativt höga antalet startande ekipage kommer till start är att Vännäs-Plåt Rallyt ingår i VOC Mekonomens riksomfattande Sverigeserie varför vi hittar många långväga Volvoförare från södra delarna av vårt land.

– Dessa kör sen en tävling i Örnsköldsvik dagen därpå, berättar Sjöström som kommer att bjuda på fyra sträckor och totalt cirka 43 fartkilometer med tävlingscentrat beläget i Medborgarhuset och serviceplatsen vid Johanneskyrkan i Vännäs.

– Första bil lämnar Medborgarhuset klockan 11.00 nu på lördag, berättar Leif (bild).

Jonasson favorit
Till favorit utser vi hemmaföraren Jörgen Jonasson som här genrepar inför sin comebackstart i Svenska Rallyt. Jörgen har vunnit tävlingen 2000, 2001, 2014 och 2017.
I samma klass kommer Marcus Nilsson till start. Marcus har vunnit tävlingen 2013, 2016 och i fjol 2018. På tal om tidigare segrare så startar även Markku Kärkkäinen som triumferat i ”Plåtrallyt” 2005, 2008, 2009 och 2012.

God segerchans
En annan Vännäs MK-förare med god segerchans bland Volvoekipagen är Simon Olsson som brukar vinna denna VOC-tävling och nu under januari klassvunnit två DM-uppgörelser i Norrbotten.

I den tvåhjulsdrivna klassen kommer Magnus Åberg – tävlande för Vännäs MK och boende i Bredvik – i bevisad form efter att nyligen vunnit en tävling i Örnsköldsvik och här hittar vi också comebackande Nils Östgård som gångna helg SM-körde i Bergslagsrallyt.

– Jag är övertygad om att det blir full fart, tätt och jämnt i klasserna och en riktigt härlig
tävling, menar Leif Sjöström.

För de exotiska inslagen står Volvoentusiasterna Jochen Walther från Tyskland och
österrikaren Oliver Rumpler vilka båda tävlat i Vännässkogarna tidigare.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here