Home Nyheter Jörgen tillbaka i Svenska Rallyt

Jörgen tillbaka i Svenska Rallyt

1081
0
SHARE
Vännäs MK-föraren Jörgen Jonasson laddar tillsammans med pappa Torsten för comeback i Svenska Rallyt. Foto: GUNNAR ERIKSSON

COMEBACK. Sex år på raken i slutet av 1990-talet körde Jörgen Jonasson Svenska Rallyt där han också klassvann 1997 och 1998.
– Det är 20 år sedan senast, men nu är det dags igen, säger Jörgen med anledning av sin comeback i den svenska VM-tävlingen.

Stora framgångar
Vännäs MK-föraren Jörgen Jonasson skördade stora framgångar i rallystråket under 1990-
talet och det, som sagt, bland annat med två meriterande segrar i Svenska Rallyt.

– Jag körde ”Svenska” från 1994 till 99, det är alltså 20 år sedan senaste gången, skrattar Jörgen som efter ett långt uppehåll för två år sedan som bekant investerade i en Skoda Fabia R5 som då var något av en 50-årspresent till honom själv.

– Redan då hade jag tankar på Svenska Rallyt och nu är det alltså dags, konstaterar Jörgen som fram till Skodaköpet hade ett långt uppehåll från rallytävlande.

14-17 februari
Jörgen berättar att när han senast körde ”Svenska” på 1990-talet tränades det en hel vecka innan tävlingen, man körde totalt 600 träningsmil fördelat på sju svängar på varje sträcka.

– Nu får man bara rekognosera varje sträcka två gånger, berättar Jörgen inför tävlingen som nu ska köras 14-17 februari.

Innan dess har Jörgen tänkt köra norrbottniska DM-rally(n) i januari och hemmatävlingen
Vännäs-Plåt-rallyt 2 februari.

– Jag måste köra bort rosten då jag inte tävlat på ett halvår, kommenterar Vännäs MK-
föraren inför den spännande återkomsten i Svenska Rallyt.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here