Home Nyheter Nils Östgård gör rallycomeback

Nils Östgård gör rallycomeback

1605
0
SHARE
Foto: GUNNAR ERIKSSON

COMEBACK. Efter ett långt tävlingsuppehåll från rallystråken med enbart sporadiskatävlingsframträdanden under de senaste åren så aviserar nu Nils Östgård en rejäl comeback.
– Jag känner att jag inte är färdig med det här, berättar Nils som nyligen köpt och hämtat hem en Citroën DS3 för tävlande i den trimmade tvåhjulsdrivna klassen.
 
Folkrace
I dag 33-årige Vännäsgrabben Nils Östgård – tidigare Fransson – kom tidigt i kontakt med ortens motorklubb och började köra folkrace så fort han fick.
Sen blev det rally och med en Volvo tävlade han i VOC Sverigeserien och det med framgång fram till 2008 varefter han växlade upp och köpte en Ford Fiesta Flexifuel som han skickligt rattade till ett SM-guld 2010 och ett silver året därpå.

Rallysug
Därefter trappade Nils ner även om han hyrde en Mitsubishi som han strökörde med 2013 och under de senaste åren har det blivit några enstaka Volvoframträdanden.
Nils har dock hela tiden – ”Varje dag” – haft rallysuget och här i höst började han fundera och sondera på allvar…

– Jag har hela tiden känt att jag inte är färdig med rallysporten och nu finns det mer tid och även ekonomiska muskler, säger Nils som därför nu köpt och från Gävle hämtat hem en Citroën DS3 med hemvist i klassen för tvåhjulsdrivna trimmade bilar.

Läroår
– Nu är det viktigaste att vi inte är för heta och ambitiösa in på 2019 som får bli något av ett läroår så att jag och teamet lär oss bilen och hittar farten igen, säger han bestämt.
Nils är inne på att Citroëndebutera nu i januari i en DM-tävling i Norrbotten.
 
– Sen är SM-premiären Bergslagsrallyt i slutet av januari och Vännäs-Plåt-rallyt hemma i början av februari inplanerade, därefter blir det tävling för tävling under 2019.
Redan nu sneglar Team Östgård alltså på säsongen 2020:
 
– Då körs det ju ett SM-rally hemma i Vännäs igen och det är under säsongen 2020 som jag har tänkt att göra en total SM-satsning, berättar Nils.
I högerstolen kommer Nils att ha Sävarbon Fredrik Andrén – ”Han åkte med mig under Volvoåren och även 2009” – medan pappa Lennart Fransson och Nisse Lindberg kommer att basa för allt skruvande.
 
Teamet som ska ta 2019 som ett ”träningsår” för att ladda totalt under 2020. Från vänster Nisse Lindberg, Lennart Fransson, Nils Östgård och Fredrik Andrén.
 
 LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here