Home Nyheter Nytt SM-rally till Vännäs i februari 2020

Nytt SM-rally till Vännäs i februari 2020

3432
0
SHARE
Foto: MATS RAGNARSSON

Det är nu klart att Vännäs Motorklubb sista helgen i februari 2020 ännu en gång kommer att arrangera ett SM-rally.
– Självklart mycket roligt, tycker tävlingsledaren Roland ”Mikro” Åström vars VMK som bekant stod värd för ett SM-rally i februari månad detta år.

Två vintertävlingar
2007 kördes ett SM-rally i Vännäs MK:s regi, undantaget ett sprint-SM-rally under Umeås SM-vecka 2014 så har det varit lugnt med så här stora arrangemang i skogarna kring Vännäs fram till gångna vinters Rally Vännäs ingående i SM-serien.

Foto: MATS RAGNARSSON

– Det blev mycket lyckat, menar Roland ”Mikro” Åström. Vid de utvärderingsträffar vi hade var samtliga involverade funktionärer helt inne på att vi skulle söka en ny SM-tävling och det med ett tvåårsintervall.

Nyligen hade MAS (Motorarrangörerna i Sverige) en beslutande träff där SM-programmet i rally för 2020 fastställdes där Vännäs MK basar för en av två vintertävlingar och det sista veckoslutet i februari där vi 2020 har skottdagen lördag 29 februari.

– Det är bra att det nu finns denna rejäla framförhållning kring tävlingsplaneringen. Vi har nu ett och ett halvt år på oss vilket givetvis är mycket bra, vi ser också positivt på att det nu blir senare i februari månad än förra gången.

Foto: MATS RAGNARSSON

Få tävlingar
Noteras ska att det de kommande åren är tunt med SM-rallyn i Norrland.

– Norr om Sandviken är vi ensam arrangör under 2019 och 2020, berättar ”Mikro”.

– För oss som klubb och för hela kommunen, men även för motorsporten på våra breddgrader är detta givetvis stort och något som kommer att bli en rejäl happening i full fart även denna gång.

Noteras ska att från 2019 ändras SM-startordningen så att de snabbaste bilarna kommer att gå ut först i startfälten.

Information:
Roland ”Mikro” Åström 070 / 645 48 67

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here