Home Nyheter Rejäl vinter i skogarna runt SM-orten

Rejäl vinter i skogarna runt SM-orten

8082
0
SHARE
Rally Vännäs banchef Roland Johansson visar hur mycket snö det finns i SM-skogarna och lovar att det kommer att bjudas på fantastiska vägar. Foto: GUNNAR ERIKSSON

NEDRÄKNING PÅGÅR. Med fyra veckor kvar till SM-premiären i rally i Vännäs har vintern tagit ett kraftigt grepp om bygden.
– Det var flera år sedan vi hade så här mycket snö och vinter vilket gör att vi kommer att
kunna bjuda på ett suveränt härligt vinterrally med fantastiska vägar, berättar banchefen Roland Johansson till rallyvannas.se.

Snö i november
Föregående vintrar har varit tämligen klena i Västerbottens kustland.

– Åtminstone sena, men nu fick vi vinter redan i november månad, säger banchefen Roland Johansson som även denna dag var ute och plogade sträckor.

– För oss har det väl i ärlighetens namn kommit väl mycket snö, vi har haft fullt uppe med plogningen och ligger lite efter med att vattna en del ställen, berättar Roland inför Rally Vännäs som körs 2-3 februari.

– Vi kan i alla fall garantera att vi kommer att bjuda på ett helt fantastiskt vinterrally med skarpt isunderlag och rejält höga plogkanter och vallar så att det liknar en rodelbana, säger
Roland, funderar och tillägger.

– Redan nu vill jag dock varna söderförarna om att ni inte ens ska tänka på att gena genom snövallarna vilka verkligen är hårda. Åk väg, inte snökanter, skrattar banchefen Roland Johansson.

“Helt under kontroll”
Namnen Roland ”Mikro” Åström, tävlingsledaren, är också mycket belåten med hur det ser ut så här fyra veckor före tävlingen:

– Vi har läget helt under kontroll och gläds självklart över att vi redan har så mycket snö, säger ”Mikro” och tillägger.

– Nu väntar vi på anmälningarna och hoppas verkligen att de suveräna vinterförutsättningarna ska locka många åksugna att komma hit.

Noteras ska också att SM-tävlingen över två dagar (Fredag-lördag 2-3/2) under lördagen får sällskap i skogen av VOC Mekonomen Sverigeserie och DM för Övre Norra Bilsportförbundet.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here